Cognacmarineret oksemørbrad (4 pers)

Ingredienser

APPELSINLØG:

  • 2 stor løg
  • lidt vand og smør
  • 4 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1/2 appelsin, den revne skal
  • salt og peber

MARINERET OKSEMØRBRAD:

  • 700 g oksemørbrad, afpudset
  • 1 tsk salt
  • 1/2 spsk sukker
  • 1 tsk frisk basilikum
  • 1 bundt hakket persille
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk sennep
  • 1/2 dl cognac

Fremgangsmåde

Appelsinløg: Skær løgene i skiver og sauter dem et øjeblik i lidt vand og smør.
Dryp løgskiverne af og kog dem i appelsinsaften til de er helt møre og væden godt indkogt – ca. 1/2 time.
Smag til med salt og peber og køl af. Blancher den fint revne appelsinskal i lidt vand og hæld det fra. Før serveringen hældes evt. overskydende væde fra løgene, og de blandes med appelsinskal.
Marineret oksemørbrad: Mørbraden smøres med alle krydderierne, der er rørt i senneppen.
Den lægges pÃ¥ et stykke staniol, og cognac dryppes over. Mørbraden indpakkes og marinerer i to døgn i køleskabet. Vendes af og til. Mørbraden nedfryses og skæres i meget tynde skiver – bedst pÃ¥ maskine ~ mens den endnu er frosne.

Serveres med appelsinløg. En tør rosévin passer godt til.

Velbekomme.