Ingredienser
APPELSINLØG:
- 2 stor løg
- lidt vand og smør
- 4 dl friskpresset appelsinsaft
- 1/2 appelsin, den revne skal
- salt og peber
MARINERET OKSEMØRBRAD:
- 700 g oksemørbrad, afpudset
- 1 tsk salt
- 1/2 spsk sukker
- 1 tsk frisk basilikum
- 1 bundt hakket persille
- friskkværnet peber
- 2 spsk sennep
- 1/2 dl cognac
Fremgangsmåde
Appelsinløg: Skær løgene i skiver og sauter dem et øjeblik i lidt vand og smør.
Dryp løgskiverne af og kog dem i appelsinsaften til de er helt møre og væden godt indkogt – ca. 1/2 time.
Smag til med salt og peber og køl af. Blancher den fint revne appelsinskal i lidt vand og hæld det fra. Før serveringen hældes evt. overskydende væde fra løgene, og de blandes med appelsinskal.
Marineret oksemørbrad: Mørbraden smøres med alle krydderierne, der er rørt i senneppen.
Den lægges pÃ¥ et stykke staniol, og cognac dryppes over. Mørbraden indpakkes og marinerer i to døgn i køleskabet. Vendes af og til. Mørbraden nedfryses og skæres i meget tynde skiver – bedst pÃ¥ maskine ~ mens den endnu er frosne.
Serveres med appelsinløg. En tør rosévin passer godt til.
Velbekomme.